Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
'Nieuwe Noten' voor James Oesi op Gaudeamus Muziekweek


Adrián Crespo Barba  - For James Oesi , modern
Aya Yoshida  - MUJI , modern
Boris Bezemer  - Bass piece , modern
Johann Sebastian Bach  - Partita for solo violin no. 3; Gavotte en Rondeau + Menuet I & II , BWV 1006 , klassiek
Johann Sebastian Bach  - Partita for solo violin no. 3; loure , BWV 1006 , klassiek
Johann Sebastian Bach  - Suite for solo cello no. 2, Sarabande + Menuett I & II , BWV 1008 , klassiek


Uitvoerenden: James Oesi  
Concertorganisatie: Gaudeamus Muziekweek  
Prijs 1 € 17,00
James Oesi is één van de meest enthousiaste pleitbezorgers van de contrabas in Nederland. Op uitnodiging van Gaudeamus, het Grachtenfestival en November Music stuurden jonge, Nederlandse componisten nieuwe composities in voor de van oorsprong Zuid-Afrikaanse bassist. Na de première op het Grachtenfestival gaan ze bij Gaudeamus in reprise op vrijdag 6 september in KuuB in Utrecht.

Oesi is een uniek musicus in Nederland. In podia als Het Concertgebouw en op festivals als Wonderfeel brengt hij regelmatig klassiek solo repertoire. Maar hij speelt net zo graag nieuw repertoire, onder meer als gastmuzikant bij Asko|Schönberg en Ensemble Modern. Dankzij zijn veelzijdigheid en unieke geluid is hij een echte inspiratiebron voor componisten. In dit concert horen we waartoe hij de jongste generatie componisten wist te inspireren.

De Spaanse componist Adrian Crespo Barba schreef een stuk voor Oesi geïnspireerd door flamencozang. Boris Bezemer gebruikte Oesi’s uitvoering van Bachs vierde cellosuite op de Nederlandse televisie als vertrekpunt voor een polyfonische solo. De Japanse componist Aya Yoshida schreef met Muji een eenvoudige etude voor Oesi. Thomas Power uit Ierland brengt Oesi terug naar de grond in Talamh, dankbaar gebruik makend van de aardse klanken van de contrabas.

Het concert waarop Oesi de stukken speelt is op vrijdag 6 september 20:30 uur in KuuB, Pieterstraat 3, 3512 JT te Utrecht.

https://www.youtube.com/watch?v=-lKM_rRqO9U
https://www.youtube.com/watch?v=ZMCYI-5iRDw

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties