Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Bach & Friends Arjan Breukhoven speelt op 1 september


Bach en zijn Nederlandse Tijdgenoten


Uitvoerenden: Arjan Breukhoven, orgel  
Concertorganisatie: Arjan Breukhoven, musicus  
Prijs toegang € 10,00
Berkel en Rodenrijs – Een drukbezet mens moet het zeker zijn geweest. In zijn 65 levensjaren schreef Johann Sebastian Bach een immens groot repertoire voor vele instrumenten van korte werken van 2 minuten tot grote oratoria en enkele uren in lengte, stuk voor stuk geniale composities. Toch had hij tijd voor enkele vrienden die hem zeer inspireerden in zijn jonge jaren.

Op zaterdag 1 september zal organist Arjan Breukhoven zijn nieuwste solo CD presenteren in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs. De CD kreeg de titel “Bach & Friends”, zo ook dit concert: Bach en zijn vrienden. Tijdens dit concert zullen werken van deze CD klinken, gespeeld op het oorspronkelijk uit 1810 daterende Knipscheer-orgel van de eeuwenoude kerk. De opnames voor de CD vonden overigens plaats in het Duitse Thüringen op één van de grootste barok-orgels van midden Duitsland.

In de periode (1732) dat de Berkelse Dorpskerk werd gebouwd was Bach werkzaam in Leipzig (1723-1750). Ook van deze periode zal muziek klinken tijdens het concert zoals het prachtige Preludium en Fuga in G-dur, maar ook fraaie koraalvoorspelen en andere pareltjes van de grootste componist aller tijden.

Bach werd in zijn jonge jaren met zekerheid beïnvloed door componisten als Buxtehude en Boehm, maar ook door Antonio Vivaldi, al heeft hij laatst genoemde waarschijnlijk nooit ontmoet, zijn muziek daarentegen kende hij wel. Ook van Bach’s vriend Walther zal tijdens het concert muziek ten gehore worden gebracht.


Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties