Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Bach met Brunello I


Henryk Górecki  - Klavecimbelconcert
Johann Sebastian Bach (1685 1750)  - Brandenburgs Concert , nr 3 , BWV 1048
Johann Sebastian Bach (1685 1750)  - Brandenburgs Concert , nr 5 , BWV 1050
Joseph Haydn (1732 1809)  - Trauersymfonie , nr. 44 , Symfonie
Luigi Boccherini  - Celloconcert , nr. 5


Uitvoerenden: Orkest | philharmonie zuidnederland
Dirigent | Mario Brunello
Klavecimbel | Mahan Esfahani
met medewerking van | Antonio Cabedo Cervera, fluit
 
Concertorganisatie: philharmonie zuidnederland  
Prijs: variërend van € 20,00 tot € 46,50
De kracht van klassiek
Een symfonieorkest speelt klassieke muziek. Maar binnen de rijkdom aan stijlen die we ‘klassiek’ noemen, is er één tijdperk in de muziekgeschiedenis dat ‘de klassieke periode’ heet. In die periode staat de muziek van Haydn, Mozart en Beethoven centraal. Speciaal daarvoor hebben we de Haydn-Chair bedacht. Wie daarop ‘zit’, mag een tijdlang schatgraven in dat tijdperk en zich samen met het orkest verdiepen in de verfijning van het klassieke repertoire. En daarbij pikken we ook pareltjes uit andere tijden mee, door de klassieken geïnspireerd, of staand aan de wieg daarvan – zoals bijvoorbeeld de muziek van Johann Sebastian Bach.

Bach als ijkpunt
Dit seizoen is nogmaals de eer aan Mario Brunello. Zijn concerten staan in het teken van Bachs magnifieke Brandenburgse Concerten. Wat Rembrandt betekent voor de schilderkunst, dat is Bach voor de muziek. Een ijkpunt. De peetvader van alle grote componisten na hem. De Italiaanse cellist en dirigent zoekt altijd het avontuur. Hij geeft concerten op verlaten bergtoppen en in stille woestijnen, speelt net zo lief met klassieke topmusici als met jazzmuzikanten of singer-songwriters. Zijn versie van klassiek komt recht uit het hart. Bij elk van zijn concerten introduceert Brunello een van zijn muzikale vrienden én schitteren musici van philharmonie zuidnederland als solist in de Brandenburgse Concerten.

Laat u overrompelen
De eerste solist is de Iranees-Amerikaanse klavecinist Mahan Esfahani. ‘Een optreden van Esfahani is iets om te koesteren’, schreef The Times over deze bijzondere musicus. Een bruisend concert rond Bach, met het flitsende Celloconcert van Boccherini, én, als extra pareltje, een nieuw werk voor een oud instrument: het Klavecimbelconcert van Gorecki. Voor Brunello kom je naar de concertzaal. Laat u overrompelen door de kracht van klassiek.

Toon meer concerten