Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Benefietconcert Steinmeyermuseum, Oettingen (D)


Bach et al  - orgelmuziek , Klassiek


Uitvoerenden: Simon Stelling, organist  
Concertorganisatie: Lillian Mulder-Lubega, vrijwilliger  
Prijs gratis € 0,00
Op zondag 7 juli 2019, om 16.00 uur, verzorgt Simon Stelling, organist van het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn, een Benefietconcert op het Steinmeyer-orgel in de Koepelkerk te Bussum. Hij gaat werken van o.a. Johannes S. Bach, Franz von Suppé, Wolfgang A. Mozart, Louis Vierne en Edward W. Elgar uitvoeren.
Het orgelconcert is ten bate van het Steinmeyermuseum in Öttingen in Duitsland, waar het archief van alle Steinmeyer-orgels wordt bewaard. G. F. Steinmeyer, de familie van Duitse orgelbouwers, heeft in de periode 1847-2001, 2.400 orgels en 6.000 harmoniums gebouwd. De beroemdste is het grootste kerkorgel ter wereld in de Dom St. Stephan in Passau (D).
In Nederland waren het acht Steinmeyer-orgels o.a. de twee bewaard gebleven orgels: het orgel in de Adventskerk, Alphen aan de Rijn, opus 1341 (1922) en het uit de Clemenskerk afkomstige orgel, opus 1350 (1923), in de Koepelkerk in Bussum.

Het concert is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden. De opbrengst van het concert is bestemd voor het opknappen/vervangen van het dak van het Steinmeyermuseum in Öttingen.

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties