Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Camerata à la carte.


Bach, Handel, Beethoven  - Camerata à la carte , klassiek muziek


Uitvoerenden: Sint Jorisconcert op 8 december:
Dit concert vindt plaats in het kader van het Rembrandtjaar 2019. En daar komt nog bij dat onze concertserie tevens 12½ jaar bestaat. Een prachtige gelegenheid om het internationaal vermaarde Camerata Trajectina uit te nodigen.

Zeventiende eeuw. Wie kent ze niet, de schilderijen met die prachtige, kleurrijk geklede mensen? Die kom je niet meer tegen. Hoewel....
 
Concertorganisatie: Sint Joris Concerten  
Prijs 0,00 € 12,00
Camerata à la carte
De mooiste melodieën uit de Gouden eeuw!
Hilversum 3, laat staan Spotify, bestond nog niet; maar in straten en huizen klonk muziek. De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw waren overal te horen. Ze klonken op het carillon en tijdens openbare orgelbespelingen in de kerk. Ze werden vertolkt door stadspijpers en fluitspelers en er werd op gedanst bij bruiloften en partijen.

Mooie melodieën, goeie deunen hebben een bijzonder vermogen. Ze nestelen zich in je hart, vergezellen je in je dromen, en doen je denken aan vroegere liefdes. Als ware iconen knopen ze zich in ieder oor. Ze inspireren muzikanten en componisten tot nieuwe bezettingen en nieuwe variaties. En door dit recyclen blijven ze springlevend.

Camerata Trajectina brengt in dit instrumentale programma een ode aan de onsterfelijke melodieën van Gouden Eeuw. Vol vuur improviseert sterfluitiste Saskia Coolen er met haar Cameraatjes op los. Iedere melodie krijgt zijn eigen jas en klinkt weer als nieuw. Virtuoze variaties, verrassende arrangementen en een kleurrijke bezetting met Harp, Luit, Citer, Blokfluiten en Viola da Gamba's.
Stelt u zich een jukebox in 1634 voor. Welke hits staan er in de mega top 40? Het publiek bepaalt!
Werp een florijn in en kies uit Flow my tears, Amarilli mia bella, Greensleeves, Est ce mars, of Onder de Linde groene en vele andere verrassingen.


Toon meer concerten