Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Celliste Quirine Viersen bij Randmeerconcert in Zeewolde


Benjamin Britten  - Cellosuite , 3 , cellosolo
J.S. Bach  - Cellosuites , 1007/1009 , cellosolo
Jacob ter Veldhuis  - Glacier , cellosolo


Uitvoerenden: Quirine Viersen  
Concertorganisatie: Randmeerconcerten  
Prijs: variërend van € 6,00 tot € 22,00
Op zondagmiddag 17 maart om 14 uur geeft topcelliste Quirine Viersen in De Verbeelding te Zeewolde een solorecital in de serie Randmeerconcerten.

Het wordt een bijzonder concert voor de celloliefhebber en voor wie verder benieuwd is naar de rijke klanken van dat geliefde instrument. Op het programma de onvergankelijke schoonheid van twee suites van Johann Sebastian Bach. Verder een moderne ‘klassieker’ in de vorm van de derde cellosuite van Benjamin Britten. Ten slotte een onlangs tot stand gekomen toekomstige klassieker, namelijk het gloednieuwe ‘Glacier’ (Gletsjer) van de Nederlander Jacob ter Veldhuis. Hij schreef dit werk speciaal voor Quirine Viersen. Het is een indrukwekkende compositie met een bijna filmische verbeeldingskracht. De wereldpremière vond in oktober plaats, tijdens de 7e Cello Biënnale in Amsterdam. Zoals altijd speelde zij ook daar op haar magnifieke cello uit 1715.

De glanzende carrière van Quirine Viersen begon al vroeg. Zij is afkomstig uit een muzikaal gezin waarin cello en viool in het centrum van het dagelijkse leven stonden. Reeds op jonge leeftijd behaalde zij grote prijzen in Parijs, Helsinki en Moskou. In 1994 werd haar bovendien de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs toegekend. Quirine speelt graag met anderen samen, in klein verband net zo lief als solerend bij orkesten. Ze liet een reeks opnames het licht zien, waaronder haar eerste editie van de Bach suites in 2011. Voor haar Britten CD kreeg zij in 2016 een Edison nominatie. De tweede opname van de Bach suites, uitgekomen in het najaar 2018, roept alom bewondering op vanwege het bijzonder fijnzinnige, verhalende karakter.

Ook Jacob ter Veldhuis heeft zijn muzikale sporen sinds lang verdiend. Hij behoort zowel in Europa als in de VS – waar hij JacobTV genoemd wordt - tot de bekendste componisten van de laatste decennia. Ter Veldhuis heeft het voornemen te kennen gegeven het Randmeerconcert te komen bijwonen.

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties