Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
De Familie Bach; de motetten


Johann Bach  - Sei nun wieder zufrieden,
Johann Bach  - Unser leben ist ein schatten
Johann Christoph Bach  - Fürchte dich nicht
Johann Christoph Bach  - Lieber Herr Gott, wecke uns auf
Johann Christoph Bach  - Sei getreu bis in den Tod
Johann Christoph Friedrich Bach  - Ich lieg und schlafe ganz mit Frieden
Johann Michael Bach  - Fürchtet euch nicht
Johann Michael Bach  - Halt, was du hast
Johann Michael Bach  - Herr, wenn ich nur dich habe
Johann Sebastian Bach  - Ich lasse dich nicht
Johann Sebastian Bach  - Komm, Jesu komm , BWV229
Johann Sebastian Bach  - Lobet den Herrn, alle Heiden , BWV 230,


Uitvoerenden: Dutch Baroque Vocal Consort onder leiding van Gerard de Wit. Begeleiding onder andere door Anne Linde Visser op barokcello.  
Concertorganisatie: Dutch Baroque  
Prijs: variërend van € 13,00 tot € 15,50
‘Meinem alten Bachischen Archiv’, zo noemde Carl Philipp Emanuel Bach de muziekverzameling liefdevol, die hij via zijn vader Johann Sebastian Bach van zijn grootvader Johann Ambrosius Bach erfde. Een klank- en kleurrijk compendium met motetten, cantates en aria’s uit de periode 1650-1700 van de componistenfamilie Bach: Johann 1604-1673, Heinrich Bach (1615-1692), Johann Christoph (1642-1703), Georg Christoph (1642-1697) ,Johann Michael (1648-1694), en Johann Sebastian (1685-1750).

Ruim 1 ½ uur wonderschone vocale muziek van 1- tot 22 stemmig, en met begeleiding van basso continuo, tot en met 12 instrumenten en alles wat daar tussenin zit. In dit programma een selectie daaruit.

Inleiding bij het concert:
Voor aanvang van een concert organiseert Dutch Baroque regelmatig een inleiding. Op deze manier kunt u nader kennismaken met bijvoorbeeld het thema van het concert, meer horen over de componist, de geschiedenis van een stuk of de werkwijze van de componist. De inleiding op de Familie Bach Motetten is bij de entreeprijs inbegrepen en wordt verzorgd door Arie de Bruijn.

Kaartverkoop:
Een concert bezoeken met uw kind(eren) is leuk. Een kaartje reserveren is niet nodig. Kinderen tot 12 jaar mogen namelijk gratis mee naar dit concert van Dutch Baroque. Bent u 65 jaar of ouder? Dan krijgt u bij ons seniorenreductie. Via onze website bestel je eenvoudig kaarten. Kaarten zijn ook op de dag van het concert aan de deur te koop. Hou er wel rekening mee dat alleen contant afgerekend kan worden en dat de kaarten duurder zijn dan in de voorverkoop.


De Bachkenner Christoph Wolff heeft het verloren gewaande ‘Altbachishes Archiv’ in 1999, ruim 50 jaar na de Tweede Wereldoorlog deze bron teruggevonden in het staatsarchief van Kiev in Oekraïne.

Dutch Baroque Vocal Consort zal een selectie uit deze prachtige verzameling tot klinken brengen,

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties