Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Dudok Quartet Amsterdam opent concertseizoen Muzenforum


Overveen , Bloemendaalseweg 158 , zo. 27 sep. 2020 - 10:30 uur

G. da Palestrina  - Ave Maria a 4
G. Gabrieli  - Sonata XXI con tre violini Ch.214
H. Schütz  - Also hat Gott die Welt geliebt SWV 380
J. Brahms  - Herzliebster Jesu Opus 122 no. 2
J. Brahms  - Strijkkwartet Nr. 3 Op. 67
J.S. Bach  - Liebster Jesu, wir sind hier BWV 731


Uitvoerenden: Het Dudok Quartet Amsterdam bestaat uit de violisten Judith van Driel en Marleen Wester, altviolist Marie-Louise de Jong en cellist David Faber.  
Concertorganisatie: muzenforum  
Prijs: variërend van € 12,00 tot € 24,00
Het Dudok Quartet Amsterdam opent op zondag 27 september het nieuwe concertseizoen van Muzenforum in het Gemeentehuis van Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158 in Overveen. Het kwartet is uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlandse strijkkwartetten. Ook internationaal gooit het viertal hoge ogen door hun originele programmering en bevlogen spel. Het programma omvat werken van Gabrieli, Palestrina, Schütz, Bach en Brahms.
Voor het Dudok Quartet bestaat er geen oude of nieuwe muziek: alle muziek is van nu. Het kwartet speelt muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Inmiddels is hun naam niet alleen in Nederland, maar ook verder in Europa en de Verenigde Staten gevestigd. Het kwartet won meerdere prijzen op nationale en internationale muziekwedstrijden. De cd’s van het kwartet krijgen veel waardering.


Toon meer concerten