Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Eric Koevoets speelt orgelwerken van vader & zoon Bach


Werken van C.P.E. Bach  - 2 Sonates voor orgel
Werken van J.S. Bach  - Vierde Triosonate in e


Uitvoerenden: Eric Koevoets, orgel  
Concertorganisatie: St. Orgelconcerten Dordrecht  
Prijs gratis € 0,00
– Op dinsdagavond 25 juni om 20:00 uur speelt de bekende Dordtse organist Eric Koevoets in de Sint Antoniuskerk orgelwerken van Johann Sebastian Bach en diens zoon, Carl Philip Emmanuel Bach.

In de tweede helft van de 18e eeuw was zoon Bach beroemder dan zijn vader. Hij stond bekend om zijn beweeglijke en soms stormachtige muziek, nu bekend als de stijl van de ‘Sturm und Drang’. Mozart zag Carl Philip Emmanuel Bach zelfs als zijn grote voorbeeld. Inmiddels is zijn vader hem toch voorbij gepasseerd qua bekendheid en zien velen Johann Sebastian Bach als de bron voor alle muziek. Een combinatie van werken van vader en zoon, zoals bij dit concert, is dan ook beslist de moeite waard van het beluisteren. Van vader Bach laat Koevoets de Vierde Triosonate in e, delen uit de Kleine Orgelmis en de beroemde Toccata in F horen. Van zoon Bach speelt hij twee sonates voor orgel.

Het concert van 25 juni vindt plaats in de Sint Antoniuskerk, Burg. De Raadtsingel 45 (schuin t.o. C.S.) te Dordrecht en begint om 20:00 uur. De deuren openen om 19:30 uur. De toegang is gratis met een collecte na afloop (adviesbedrag € 9,-- p.p.).
Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties