Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Gerrit Christiaan de Gier orgelconcert


Charles Hubert Hastings Parry  - Chorale Prelude on 'St. Ann's' O God, our help
Jean Berveiller  - Mouvement
Jeanne Demessieux  - Chorale Preludes
Johann Ludwig Krebs  - Adagio in f
Johann Sebastian Bach  - Aria in F (Les nations, Sonades et Suites de Simphonies en trio - F. Couperin) , BWV 587
Johann Sebastian Bach  - Praeludium und Fuge in Es , BWV 552
Klaas Jan Mulder  - Trio en koraal over Psalm 134
Louis Vierne  - Final Symphonie 1 , Opus 14


Uitvoerenden: Gerrit Christiaan de Gier  
Concertorganisatie: Klassiek aan de Rijn  
Prijs: variërend van € 0,00 tot € 8,00
Gerrit Christiaan de Gier (1962) studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven en Jan Welmers. Hij behaalde de diploma’s docerend musicus en uitvoerend musicus "met onderscheiding" in 1987. Aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek slaagde hij voor het examen kerkmuziek met vermelding van een grote mate van creativiteit voor improvisatie. Bij Jan Raas en Jan Welmers studeerde hij improvisatie.

Verder nam hij deel aan internationale interpretatiecursussen aan de Haarlemse Zomeracademie bij Martin Haselböck, Daniel Roth en Gisbert Schneider en aan de Internationale Meisterkurze für Musik te Zürich bij Jean Guillou. In Parijs ontving hij privélessen van Jean-Paul Imbert. In 1982, nog tijdens zijn opleiding, won hij de derde prijs van het Internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer. In 1990 won hij de eerste prijs van de Internationale Orgeldagen Rijnstreek te Nijmegen.

Gerrit heeft een breed repertoire en verleende aan tal van radio-uitzendingen en speciale projecten zijn medewerking. Vermeldenswaard is de integrale uitvoering van de orgelwerken van Johann Sebastian Bach op het Van Vulpen-orgel in de Oude St. Nicolaaskerk te IJsselstein waarvan hij vele jaren de vaste bespeler was. Hij concerteerde in binnen- en buitenland o.m. in Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika en Zwitserland. Zijn uitvoeringen van de grote orgelwerken van César Franck, Franz Liszt, Max Reger, Alexandre Guilmant, Louis Vierne en Charles-Marie Widor worden breed gewaardeerd. Kenmerkend voor zijn concerten is de thematische programmering.

Gerrit heeft een uitgebreide lespraktijk in Utrecht en IJsselstein en is initiator van lespraktijk Orgelkunst Gouda e.o. Ook neemt hij regelmatig zitting in beoordelingscommissies, verzorgt hij workshops en adviseert hij bij gemeentezangbegeleiding. Momenteel is hij organist van de Jacobikerk te Utrecht.

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties