Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Hoop doet Leven


Bach  - Ich habe genug , 82 , BWV
Bach  - klavierconcert in f klein , 1056 , BWV
Lippe  - De wereld staat stil
Morricone  - Gabriel’s Oboe
Mozart  - Et incarnatus est uit Mis in c klein , 427 , KV


Uitvoerenden: Ars Musica Orkest
Klaartje van Veldhoven, Sopraan
Jaap Eilander, vleugel (10 oktober)
Ars Musica Concertkoor (30 oktober)
Patrick van der linden, dirigent
 
Concertorganisatie: Ars Musica  
Prijs: variërend van € 15,00 tot € 30,00
Met een heerlijk concertprogramma gaat het Ars Musica Orkest op tournee door verschillende zalen en kerken in Nederland. Onder leiding van hun chef-dirigent, Patrick van der Linden, brengen zij een programma vol hoop, met liefde. Het aantal kaarten per concert is beperkt, dus reserveer snel!

Klaartje van Veldhoven
Het orkest begeleidt sopraan Klaartje van Veldhoven in Bachs troostvolle cantate Ich habe genug. Klaartje – een van ’s lands meest veelbelovende sopranen – kruipt in de rol van Constanze Mozart als ze de overrompelende aria Et incarnatus est zingt, die Mozart waarschijnlijk als huwelijksgeschenk voor Constanze componeerde.

Jaap Eilander
Johann Sebastian Bach componeerde een dertiental klavierconcerten, die als voorlopers van de pianoconcerten van Haydn, Mozart en Beethoven gezien kunnen worden. Toen het klavecimbel werd vervangen door het Hammerklavier en weer later de piano werden Bachs klavierconcerten uitgevoerd op deze instrumenten. Pianist Jaap Eilander werkt met het Ars Musica Orkest samen in de uitvoering van het concert in f klein. Het is een concert met een klagend karakter maar waarin ook op verschillende plaatsen de zon doorbreekt. Het middendeel is bijzonder, zoals bij zoveel concerten van Bach. Eigenlijk is het een melodie die geënt is op een fluitconcert van Telemann die hierin klinkt, maar dan uitgewerkt op een manier zoals alleen Bach die kan!

De wereld staat stil
In april 2020 ging het lied De wereld staat stil van Mark Lippe in première. Speciaal voor deze najaarstournee van Ars Musica is dit lied georkestreerd door Lippe. De uitvoering van dit lied maakt de concerten exclusief; we zijn er trots op dat we dit arrangement in première kunnen brengen.

De programmaonderdelen worden op bijzondere wijze met elkaar verbonden waarbij het de musici u zullen verrassen in de muzikale manier waarop deze verbinding plaatsvindt. Het concert duurt ongeveer een uur en is deze avond twee keer te horen in de zaal van de Evangelische Broedergemeente te Zeist, om 19.15 uur en 21.00 uur.

Ars Musica: Uw reisgenoot in klassieke muziek!

Programma
J.S. Bach – Klavierconcert in f klein, BWV 1056
J.S. Bach – Ich habe genug, BWV 82
W.A. Mozart – Et incarnatus est uit Mis in c klein, KV 427

Morricone – Gabriel’s Oboe (Inge Ariesen, hobo)
Lippe – De wereld staat stil

Toon meer concerten