Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


James Oesi & Helena Basilova


François Rabbath  - Poucha Dass , modern
Frank Proto  - Sonata 1963 , modern
Franz Schubert  - Sonata in A minor for Arpeggione and Piano , D. 821 , klassiek
Johann Sebastian Bach (1685 1750)  - Sonata No.3 in E Major , BWV 1016 , klassiek


Uitvoerenden: James Oesi & Helena Basilova  
Concertorganisatie: Cultuur Moerdijk  
Prijs 1 € 15,00
Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia in Nederland. James is initiatiefnemer en artistiek leider van het unieke Dutch Double Bass Festival, een muziekfestival rondom de contrabas waarvan wereldwijd de eerste editie in mei 2017 in De Elektriciteitsfabriek in Den Haag plaatsvond. Daarnaast is James veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern.

Pianiste Helena Basilova werd geboren in Rusland als dochter van twee pianisten, maar groeide op en studeerde piano in Nederland. Toch voelt ze nog een sterke band met Russische muziek, zodat componisten als Prokofiev, Rachmaninov, Gubaidulina en Scriabin met regelmaat in haar programma’s terugkeren. Haar piano-carrière nam een vlucht na de toekenning van de Debuut Serie Concert Tour in 2008. Ze verhuisde naar New York om zich daar verder te ontwikkelen. Zij voerde onder meer Scriabin’s 9e Sonate uit in Carnegie Hall’s Weill Hall en speelde het Tweede Pianoconcert van Shostakovich in het befaamde Symphony Space NYC.

Zij nam cd’s op met prachtige werken van Leoš Janácek en Alexander Scriabin.

https://www.youtube.com/watch?v=5ziyye8Ujt8&t
https://www.youtube.com/watch?v=-lKM_rRqO9U

Toon meer concerten