Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


James Oesi live in Streams Breede Beek


Francois Rabbath  - Poucha Dass , Global
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)  - Cello Suite no. 2 in D minor , BWV 1008 , Klassiek
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)  - Cello Suite no. 5 in C Minor , BWV 1011 , Klassiek
Luciano Berio (1925 2003)  - Psy , Modern


Uitvoerenden: James Oesi  
Concertorganisatie: Streams Breede Beek  
Prijs 1 € 19,50
Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld.

Als een van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder anderen Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). In het buitenland speelde hij op toonaangevende festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival en tourde hij door Zuid Afrika. Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. NRC Handelsblad, Trouw en Luister publiceren uitgebreide interviews met Oesi, en Classic FM UK Featured zijn video van Luciano Berio’s Psy. James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler.

Hij is de vaste bassist van Asko|Schönberg en speelt met o.a. Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern. James krijgt tijdens en na zijn studie (aan de conservatoria van Moskou en Den Haag, waar hij in 2012 met een 10+ afstudeerde waarvoor hij de Fock medaille voor beste eindexamen van dat jaar won) masterclasses en coachingsessies van onder andere Gary Karr, Anner Bijlsma, Geoffrey Simon (dirigent en producent), Leon Bosch (voormalig solocontrabas van Academy of St Martin in the fields), Klaus Trumpf en Thomas Martin. Samen met neurowetenschapper en voormalig topschaatser Beorn Nijenhuis rondt Oesi zomer 2020 een case study af waarin is onderzocht wat de meest effectieve manier is voor professionele musici om te studeren. Dit in voorbereiding op opname van alle cellosuites van Bach op contrabas.

https://www.youtube.com/watch?v=ezwoHzXcoTk
https://www.youtube.com/watch?v=402KrPV1vzA

Toon meer concerten