Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Johannes Passion Dutch Baroque


J.S. Bach  - Johannes Passion , BW 245 , oratorium


Uitvoerenden: Enide Lebrocquy (sopraan)
David van Laar (countertenor)
Adriaan De Koster (tenor op 13 en 14 maart)
Sebastian Brouwer (tenor op 27 en 28 maart)
Andrew Hopper (bas) en Joris van Baar (bas)
Dutch Baroque Orchestra
Dutch Baroque Vocal Consort
Dutch Baroque Junior Singers
Dirigent Gerard de Wit
 
Concertorganisatie: Dutch Baroque  
Prijs: variërend van € 0,00 tot € 37,00
Dutch Baroque voert in maart Bachs Johannes Passion uit. In Bachs tijd had nog niemand passiemuziek geschreven met zo’n lengte, heftigheid en muzikale en psychologische diepgang.
Het was letterlijk ‘ongehoorde’ muziek. Onder leiding van barokspecialist Gerard de Wit wordt dit baanbrekende werk uitgevoerd in slechts vier steden: op 13 maart in de Grote of Sint-Jacobskerk in Vlissingen, 14 maart in de Joriskerk in Amersfoort, 27 maart in de Lebuinuskerk in Deventer en op 28 maart in de Oude Kerk in Zwijndrecht. Aan de uitvoering in Deventer en Zwijndrecht doen de Junior Singers mee.

Dirigent en organist Gerard de Wit over de Johannes Passion: “Dit is cultureel erfgoed voor iedereen, jong en oud. De glorie en hevigheid van dit werk voert je vanaf de eerste klanken direct mee in het verhaal. Het kan het publiek zomaar overkomen: een getroffen, maar ook getroost hart en kippenvel op de armen. Na de wonderbaarlijke klanken van ‘Ach Herr, laß dein lieb Engelein’, zal niemand onbewogen de kerk verlaten.”
Het orkest met oude 18e-eeuwse instrumenten, een dynamisch en transparant koor, de beste jonge solisten en de ambiance van de historische gebouwen zorgen – onder leiding van een zeer gedreven dirigent en specialist in de oude muziek - voor vier onvergetelijke uitvoeringen.

Dutch Baroque
Dutch Baroque legt zich toe op muziek uit de 17e en 18e eeuw. Voor Gerard de Wit, die het pionierswerk van zijn voormalig leraar Ton Koopman een duidelijk vervolg geeft, staat de vitale uitvoeringspraktijk van oude muziek voorop, uitgevoerd door gespecialiseerde professionele topmusici. De muziek wordt vanuit authentieke staat bekeken en geïnterpreteerd. Samen met zijn koor en orkest kenmerkt de aanpak van Gerard de Wit zich in een aanstekelijke en dynamische presentatie. Hij is één van de weinige dirigenten die zelf de aria’s en recitatieven tijdens het concert muzikaal begeleidt. Na de succesvolle uitvoeringen van de Hohe Messe in 2018, de Matthäus Passion en Messiah in 2019 volgt nu de Johannes Passion.

https://www.youtube.com/watch?v=vExC5T2OC-4

Toon meer concerten