Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Kerst met de Hohe Messe


J.S. Bach  - Hohe Messe , BWV 232 , Magnum Opus Bach


Uitvoerenden: Kamerkoren Cantus en Fiori Musicali, Orion barokorkest.
Vocale solisten: sopraan Jacqueline Meijer, alt Daniella Buijck, tenor Paul Kieviet, bas Noël Casteleijn. Dirigent: Sietse van Wijgerden.
Concertorganisatie: Stichting Muziek tussen de Rivieren  
Prijs vrij € 25,00
De musici zullen zich opstellen voor de preekstoel in de kerk waardoor het publiek dichtbij kan zitten, ook klinkt de kerk akoestisch optimaal voor deze muziek van Bach bij deze opstelling. De uitvoering zal garant staan voor niet alleen de allerbeste muziek van Bach, maar ook de kamerkoren staan voor een energieke en zuivere klank!
Bach stelde de muziek voor de Hohe Messe aan het einde van zijn leven samen uit werk dat hij eerder componeerde, hij koos hiervoor de absolute top van zijn muziek. Van 5- en 6-stemmige koren tot het dubbelkorige Osanna. De orkestbezetting is uitgebreid, strijkorkest met hobo's, traverso's, 2 fagotten, hoorn, 3 trompetten en pauken, alles op barokinstrumenten. Het koor bestaat uit zeer getrainde zangers, 30 in getal, waardoor de uitvoering zeer transparant kan blijven. Bach gebruikt muziek in oude stijlen en in de allernieuwste stijlen van die tijd. Hierdoor ontstaat een ongelofelijke afwisseling van muziek, van ingetogen en contemplatief tot magistraal en uiterst virtuoos. Prachtige klankkleuren, zoals de combinatie van 2 fagotten, hoorn en baszanger, tot simpel 1 traverso met 1 tenor met begeleiding, duetten voor twee zangers en dubbelkorigheid, het scala is haast oneindig.


Toon meer concerten