Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Kerstconcert


Antonio Vivaldi  - Dixit Dominus
Antonio Vivaldi (1678 1741) / Johann Sebastian Bach (1685 1750)  - Weihnachtsoratorium


Uitvoerenden: Heleen Koele-sopraan; Carina Vinke-alt; Marcel Reijans-tenor; Martijn Sanders-bas, Vocaal Ensemble Markant en Kamerorkest Concerto Brabant
Het geheel staat o.l.v. Bernhard Touwen.
 
Concertorganisatie: Stichting Heusden-Vesting Klassiek  
Prijs 1 € 38,50
De sfeervolle Catharijnekerk met haar uitzonderlijke akoestiek in Heusden-Vesting is op zaterdagavond 21 december a.s. weer het decor voor een uniek kerstconcert, georganiseerd door de Stichting Heusden-Vesting Klassiek.
Uitgevoerd wordt het Dixit Dominus van Antonio Vivaldi en het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach Cantates 1,2,3 en 6.
Het Weihnachtsoratorium bestaat uit afzonderlijke maar inhoudelijk verbonden werken aangeduid als cantates geschreven voor de periode van Kerst 1734 tot en met Driekoningen 1735.
Het werk stelt, zoals bij al Bachs werk, zeer hoge eisen aan de uitvoerders: complexe meerstemmige koordelen en virtuoze solozang en begeleiding. Het is vooral een feestelijke gebeurtenis zoals bijvoorbeeld de opening van de 1e cantate.
Er is maar weinig muziek die zó barst van de feestvreugde als het begin van het Weihnachtsoratorium. Het kabaal van de pauk die het thema slaat, de trompet met zijn omhoogstijgende fanfare en het orkest dat omlaag fladdert als confetti van puur goud, dit alles geeft de luisteraar een overrompelend gevoel van geluk.

Net als bij vorige concerten zullen in de kerk monitoren worden geplaatst om alle bezoekers een optimaal zicht te verschaffen. Aanvang van het concert op 21 december is om 19.30 uur. De kerk is open om 19.00 uur.


Toon meer concerten