Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Klavecimbelconcert door Johan Brouwer in kapel Hoogelande


Gapinge, Kapel van Hoogelande, za. 31 jul. 2021 - 20:00 uur

Johann Sebastian Bach (1685 1750)  - Franse suites, Praeludia et Fuga's, Kunst der Fuge , Klavecimbel


Uitvoerenden: Johan Brouwer, klavecimbel
Concertorganisatie: Johan Brouwer
Prijs gratis € 0,00
Zaterdag 31 juli 2021 speelt de Groningse klavecinist, Johan Brouwer een klavecimbelconcert in de fraaie Maartenskapel van Hoogelande. De is aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis, collecte bij de uitgang.

Hij bespeelt een kopie van een 17e eeuws Frans klavecimbel, gebouwd door David Rubio (1980), naar een instrument van Jean-Antoine Vaudry (1681)
Op het programma muziek van Johann Sebastian Bach, o.a. delen uit Wohltemperiertes Clavier, de Franse suites en de Kunst der Fuge.
Johan Brouwer studeerde orgel aan het Groningse conservatorium daarna klavecimbel aan het Amsterdams conservatorium. Na zijn solisten examen vervolgde hij zijn studie bij de vermaarde Gustav Leonhardt.

Johan Brouwer gaf, naast zijn vele concerten in Nederland, concerten in Frankrijk, Engeland, Portugal, Zweden en Duitsland.
Er verschenen van hem diverse goed ontvangen CD’s o.a. een CD ingespeeld op het hier bespeelde instrument. Daarnaast een CD’s van zijn klavecimbel collectie, een CD ingespeeld op zijn Taskin klavecimbel en een CD gespeeld op het beroemde orgel-positief van Arp Schnitger in Nieuw-Scheemda en zijn Italiaanse klavecimbel


Toon meer concerten