Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Livestream concert 'Age-hopping'


Adriaan Fokker  - Chineseria - I due cuculi
Anoniem  - O dulcis Maria - Vierhundert Jar uff diser Erde
Bela Bartók (1881 1945)  - Dance in canon (nr. 31) - In oriental style (nr. 58) - Line and point (nr. 64)
Girolamo Frescobaldi  - Capriccio sopra il Cucho - Toccata cromatica per le levazione
Henk Badings  - Preludio
Hugo Distler  - VI. Toccata & Fugato VIII. Zurückhaltend XII. Variationen “Frisch auf, gut Gsell, laß Rummer gahn”
Johann Sebastian Bach  - Praeludium in C, BWV 846


Uitvoerenden: Laurens de Man, Fokker-orgel  
Concertorganisatie: www.huygens-fokker.org  
Prijs Gratis € 0,00
Aanstaande donderdag 6 mei neemt orgeltalent Laurens de Man je tijdens de gratis livestream mee op een muzikale tijdreis op het bijzondere Fokker-orgel. Laurens de Man is nog geen dertig, maar nu al een grote naam in de orgelwereld. Tijdens de livestream speelt hij een programma van oud en nieuw repertoire.

Het Fokker-orgel is een 31-toonsinstrument: het octaaf is niet in twaalf, maar in maar liefst 31 stapjes verdeeld. Dit levert een verrassend harmonisch effect op, een openbaring voor de oren.

Op het programma staan composities van Adriaan Fokker (ontwerper van het Fokker-orgel) en componist Henk Badings die speciaal voor dit orgel schreven, beroemde orgelcomponisten als J.S. Bach en Girolamo Frescobaldi, en vroege twintigste-eeuwers als Béla Bartók en Hugo Distler.

De livestream is onderdeel van de serie Up Close van Muziekgebouw aan 't IJ. In deze reeks delen topmusici hun favoriete muziek van dit moment in een persoonlijke en intieme setting. Bekijk de livestream op de website van het Muziekgebouw: https://www.muziekgebouw.nl/agenda/11103/Laurens_de_Man/Age_hopping/

Toon meer concerten