Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Matthaus-Passion


J.S. Bach  - Matthaus-Passion , BWV 244 , Oratorium


Uitvoerenden: bas Peter Kooij, alt Margot Oitzinger, evangelist Stephan Gähler, sopraan Marta Loncar, tenor Ambrož Bajec-Lapajne.
kamerkoren Fiori-Musicali en Cantus
barokorkest Accademia Amsterdam, Mariette Holtrop concertmeester
dirigent Sietse van Wijgerden
 
Concertorganisatie: Stichting Muziek tussen de Rivieren  
Prijs: variërend van € 30,00 tot € 40,00
Nadat afgelopen jaar de uitvoering van de Matthäus Passion in de grote kerk van Vianen zeer goed ontvangen is, lijkt een passietraditie voor de hand te liggen.
Dit jaar, op 30 maart, met grote namen als de bas Peter Kooij, alt Margot Oitzinger, evangelist Stephan Gähler, sopraan Marta Loncar, tenor Ambrož Bajec-Lapajne.
De topkoren Fiori-Musicali en Cantus, daarbij het zeer ervaren barokorkest Accademia Amsterdam, met o.a. Mariette Holtrop als concertmeester, dan hebben we het recept voor heel veel kwaliteit. Te samen met dirigent Sietse van Wijgerden, bij wie zuiverheid, tekstbeleving en dynamiek hoog in het vaandel staan, kunt u een indrukwekkende uitvoering tegemoet zien.

'Als koorknaap zong ik mijn eerste Matthäus-Passion. Ik was acht, en het was overweldigend. Ik besefte toen dat je van muziek je beroep kunt maken.... Mijn liefde voor Bach hield nooit op, en ook nu nog is negentig procent van de zestig tot tachtig concerten die ik per jaar zing gewijd aan Bach ..... Ik heb nooit de behoefte gevoeld dat te veranderen. Waarom verhuizen naar een rijtjeshuis als je in een kasteel woont?' aldus bas Peter Kooij, die deze uitvoering zowel de Christuspartij als de aria's indrukwekkend zal vertolken.
De grote kerk van Vianen blijkt ook een prachtig decor te zijn, en akoestisch erg goed voor deze passie. De koren die meewerken bestaan alleen uit de beste amateurzangers, ze zijn muzikaal zeer onderlegd, de leeftijd ligt vooral tussen de 30 en 40 jaar, de klank is daardoor erg vitaal, zuiver en energiek. Vooraf aan de uitvoering wordt ook een workshop georganiseerd voor leerlingen van de middelbare school, en ook ouderen worden bij deze uitvoering betrokken.


https://www.youtube.com/watch?v=-5lhr7VRdL8&list=PLOq8qLhKFZUoGgodiWXzF6N-CmaWIrZek

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties