Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Nederlands Kamerkoor zingt Bach & Pärt


Arvo Pärt (1935)  - Nunc dimittis , Koor
Arvo Pärt (1935)  - The Deer’s Cry , Koor
Arvo Pärt (1935)  - Which Was the Son of … , Koor
Johann Sebastian Bach (1685 1750)  - Komm, Jesu, komm , Koor
Johann Sebastian Bach (1685 1750)  - Singet dem Herrn ein neues Lied , Koor
Ton de Leeuw (1926 1996)  - Car nos vignes sont en fleurs , Koor


Uitvoerenden: Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra  
Concertorganisatie: De Waalse Kerk  
Prijs: variërend van € 33,50 tot € 38,50
Het Nederlands Kamerkoor voert in dit programma werken uit van Bach, De Leeuw en Pärt – componisten die elk op hun eigen manier naar een muzikale verbinding met een hogere macht streven. Onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra verkent het koor deze ogenschijnlijke uitersten in de koormuziek en worden drie zeer eigen muzikale stijlen met elkaar verbonden door een gezamenlijke drijfveer: om het mystieke te verklanken in muziek.

De motetten van Bach zijn met hun muzikale zeggingskracht prachtige tegenhanger voor de verstilde Baltische klanken van Pärt.

De motetten van Bach worden gezien als het summum van de westerse vocale muziek en zijn met hun muzikale zeggingskracht en technische complexiteit een prachtige tegenhanger voor de verstilde Baltische klanken van Pärt. Het hart van het programma wordt gevormd door Ton de Leeuws Car nos vignes sont en fleurs, een twaalfstemmig werk van een van de meest toonaangevende Nederlandse componisten uit de 20e eeuw, dat zeker tot de hoogtepunten van de Nederlandse koormuziek gerekend mag worden.

Toon meer concerten