Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Orgelconcert Eric Quist


Muziek van Scheidemann, Buxtehude, Bach, Mendelssohn en Bijster. Psalmimprovisaties en samenzang.


Uitvoerenden: Eric Quist, orgel
Concertorganisatie: Commissie orgelconcerten Ger.Gem. Gouda  
Prijs gratis € 0,00
Eric Quist, organist van de Gereformeerde Gemeente van Tholen, bespeelt het Van Vulpenorgel van de Gereformeerde Gemeente van Gouda. Naast psalmimprovisaties met samenzang zullen werken worden gespeeld van Scheidemann, Buxtehude, Bach, Mendelssohn en Bijster. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Er is een collecte ter bestrijding van de onkosten. Iedereen is hartelijk welkom.

Na de met diploma's A en B afgeronde orgellessen op de Zeeuwse muziekschool zette Eric zijn studie voort bij de organisten Bram Bout en Paul Heijboer. Zij bereidden hem voor op de studie aan het Rotterdams Conservatorium waar Bas de Vroome zijn hoofdvakdocent was. Met een gemiddeld cijfer van 9,5 rondde Eric Cum Laude zowel de eerste als de tweede fase van het Conservatorium af.
In 1998 behaalde Eric de eerste prijs op het Internationale Orgelconcours voor conservatoriumstudenten te Leiden in de categorie Barok.
In 2006 nam Eric met succes deel aan het Internationaal Orgelconcours te Nijmegen. Daar werden hem zowel de eerste prijs als de publieksprijs toegekend.

Sinds 1994 is Eric kerkorganist van de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Tholen.
Ook maakt hij deel uit van de orgelcommissie van de VOGG.
Er is een drietal cd's van zijn hand verschenen.


Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties