Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Reflections


A. Pärt  - Fratres (arr. voor trio)
A.Pärt  - Spiegel im Spiegel
C.Ives  - Sonate Nr.4 , viool en piano
J.P. de Graaff  - The Bells of St.Clement's
J.S. Bach  - Aria Goldberg Variaties (arr.)
J.S. Bach  - Fuga (arr.)
L. Harrisson  - Varied Trio


Uitvoerenden: Anastasia Kozlova, viool | Ralph van Raat, piano | Konstantyn Napolov, percussie  
Concertorganisatie: Anastasia Kozlova
Prijs 1 € 30,00
Drie musici laten gemoed en tijdgeest ervaren in een unieke instrumentencombinatie

Deze moeilijke coronaperiode heeft niet alleen alle muziek doen verstillen, maar de mondiale crisis heeft kunstenaars ook een mogelijkheid gebracht om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Dit concert is een ontdekkingsreis door drie individuele topmusici, die samenkomen voor een unieke combinatie van instrumenten, waarin het concept tijd en tijdloosheid centraal staat. Door deze bijzondere samenstelling van instrumenten zal de waarneming van de gespeelde werken in Reflections anders wordt ervaren. De viool suggereert de klank van de menselijke stem, die de menselijke spraak benadert. De combinatie van de robuuste klank van zowel de piano als het slagwerk wordt niet alleen door het oor, maar door het hele lichaam gevoeld, waardoor de muziek ook fysiek diep kan doordringen.

De combinatie van zeer uiteenlopende compositiestijlen in het programma verrast de toehoorder met een kleurrijk palet aan emoties waarin de tijd een belangrijke rol speelt, zoals Ives’ nostalgie naar zijn jeugd; de religieuze diepte bij Bach; het hemelse klokgebeier van Jan-Peter de Graaff in een speciaal voor deze gelegenheid bewerkte bestaande compositie; de hypnotische herhalingen van Pärt en, tot slot, Oosterse meditatie in het werk van Lou Harrison.
In dit concert wordt muziek aanraakbaar; het is een muzikale reflectie op de tijd, maar ook op de zielstoestand. Van de onbezonnen jeugd, naar een rustpunt in de steeds complexer wordende werkelijkheid.

De bevlogenheid van Kozlova, Van Raat en Napolov reikt verder dan hun instrument. Zij stellen alles in het werk om muziek verder te brengen. Van Raat en Napolov zijn vernieuwers in met name de hedendaagse muziek. Voor beiden zijn veel stukken gecomponeerd. Voor Napolov is het bovendien een missie om het repertoire voor zijn instrument uit te breiden en nieuwe klanken te ontwikkelen. Kozlova zet zich in om de schoonheid van de klassieke muziek zoveel mogelijk onder een groot publiek, waaronder de nieuwe generaties, bekend te maken. Daarbij zoekt zij naar verbindingen tussen muziek en andere disciplines, zoals sport, literatuur, kunst en geschiedenis.

A.Pärt - Spiegel im Spiegel (arr.)
C.Ives - Sonate Nr.4 viool en piano
J.S. Bach -Aria Goldberg Variaties (arr.)
J.P. de Graaff - The Bells of St.Clement's
J.S. Bach - Fuga (arr.)
A. Pärt - Fratres (arr. voor trio)
L. Harrisson - Varied Trio

Ralph van Raat doceert aan het Conservatorium van Amsterdam, speelt wereldwijd met grote orkesten als Los Angeles Philharmonic, Koninklijk Concertgebouw Orkest en BBC Symphony Orchestra, nam meer dan 30 CD’s op en won diverse internationale prijzen. Van Raat werd in 2003 benoemd tot Steinway Artist en heeft sinds 2006 een exclusief contract met CD-label Naxos.
Konstantijn Napolov volgde de Erasmus-studie aan het Cité de la Musique et de la Danse de Strasbourg en ook volgde hij diverse masterclasses bij bekende slagwerkers. Hij won diverse internationale prijzen als solist en met zijn kamermuziekensembles, zoals het Grachtenfestivalconcours en Dutch Classical Talent.
Anastasia Kozlova
Studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en sloot af met een bachelor en master bij professor Belkin in Maastricht en won diverse internationale prijzen. Kozlova is initiatiefnemer van diverse projecten als Festival Gooisch Klassiek, Festival Groeneveld en als muziekinnovator voor concepten als ‘Händel goes Tinder’ en ‘Muziek, sport en effect op het brein’ i.s.m. Prof. E. Scherder.


Toon meer concerten