Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Un mari a la porte, operette in één bedrijf van Jacques Offenbach


Zutphen, Buitensociëteit Hanzehof, zo. 25 sep. 2022 - 11:30 uur

Jacques Offenbach  - un mari a la porte , opera.operette


Uitvoerenden: Musici en vocalisten van de Dutch National Opera Academy  
Concertorganisatie: Opera platform Gelderland-Overijssel, Theater Hanzehof en Kapel op 't Rijsselt  
Prijs: variërend van € 0,00 tot € 22,00
De Academy, een internationale opera- en operetteopleiding, is een samenwerkingsverband tussen de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, het Concertgebouw en de Nationale Opera. Studenten van de opleiding soleren in deze vrolijke klucht waarin jaloerse echtgenoten, schuldeisers en onschuldige meisjes een hoofdrol spelen. Theater Hanzehof, het Operaplatform Gelderland-Overijssel en de Kapel op ’t Rijsselt openen hiermee gezamenlijk het concertseizoen 22/23.


Jacques Offenbach (1809-1880) was een Franse componist/cellist van Duitse afkomst. Hij geldt als een van de scheppers van de operette. Hij schreef vele, vooral komische opera’s. Zijn producties waren van een ongeëvenaarde muzikale verve en vol met satirische ironie. Un mari a la porte is een zeer vermakelijke zogenaamde vergissingscomedie, in die tijd een veel gebruikte stijlvorm. Het verhaal speelt zich af in de slaapkamer van een pasgetrouwd stel, met alle komische misverstanden die daarbij denkbaar zijn.
Het concert wordt voorafgegaan door een korte inleiding door Ben Coelman, hoofd educatie van de Nederlandse Reisopera.

Toon meer concerten