Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Weihnachtsoratorium +


J.S. Bach  - Weihnachtsoratorium Cantate - 1, 2, 3, 5, 6. , 248 , Cantate


Uitvoerenden: Drechtsteden Bachkoor
leerlingen van het Johan de Witt Gymnasium
Collegium Delft
Wendy Roobol, sopraan
Elsbeth Gerritsen, alt
Jasper Dijkstra, tenor/evangelist
Berend Eijkhout, bas

Nico van der Meel, muzikale leiding
 
Concertorganisatie: Drechtsteden Bachkoor  
Prijs: variërend van € 10,00 tot € 30,00
Op 20 december a.s. voert het Drechtsteden Bachkoor het Weihnachtsoratorium uit. De Plus staat voor de deelname van leerlingen van het Johan de Witt Gymnasium uit Dordrecht, die enkele koralen zullen meezingen.

De muzikale leiding van het project ligt bij Nico van der Meel, zanger en dirigent, vermaard door zijn rol als evangelist in Bachs passies en in het Weihnachts Oratorium. 

Uniek wordt de keuze van de uit te voeren delen van het Weihnachtsoratorium. Een totaaluitvoering vergt heel veel, vaak té veel van publiek en uitvoerders. Tenslotte waren de zes cantates bedoeld voor zes verschillende dagen en was het niet Bachs intentie de zes cantates achter elkaar uit te voeren. Vrijwel altijd worden daarom enkele cantates overgeslagen. Storend hierbij is dan wel dat de verhaallijn onderbroken wordt.

Nico van der Meel heeft met coupures in cantates 2, 3 en 4 de verhaallijn in stand weten te houden, waarbij de resterende delen door aanpassingen in de instrumentatie geschikt
zijn gemaakt voor de al aanwezige bezetting voor de andere cantates.

Voor de pauze klinkt nu een aaneengesloten geheel waarin het verhaal van de geboorte, de engelen en de herders wordt verteld. Duur: ongeveer 65 minuten. Na de pauze komt het verhaal van de drie koningen aan bod. Duur: ongeveer 55 minuten.

Voor zover wij weten is er nog nooit voor een dergelijke oplossing gekozen. Nico van der Meel maakt er aangepaste orkestpartijen
voor en wij willen deze partijen ook voor uitvoeringen door anderen beschikbaar stellen. De indeling in detail zal in het programmaboekje uiteen worden gezet. 

Al met al zal dit een unieke uitvoering opleveren van het Weihnachtsoratorium. 

Toon meer concerten