Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Weihnachtsoratorium door Bachkoor Holland


J.S. Bach  - Weihnachtoratorium , 248 , oratorium


Uitvoerenden: Bachkoor Holland
Concertgebouw Kamerorkest
Julia Neumann (sopraan)
Barbara Kozelj (mezzosopraan)
Tilman Lichdi (tenor)
Halvor Melien (bariton)
Gijs Leenaars (dirigent)
 
Concertorganisatie: Bachkoor Holland  
Prijs: variërend van € 23,50 tot € 71,25
Bachkoor Holland zet in december zijn traditie rond het Weihnachtsoratorium voort. Al 35 jaar brengt het koor dit meesterwerk van Bach ten gehore in samenwerking met het Concertgebouw Kamerorkest. In de Nieuwe Kerk in Delft voerden zij het oratorium voor het eerst uit in 2017. Op deze historische locatie lijkt de muziek nog meer tot zijn recht te komen en op zijn plek te zijn. Onder leiding van dirigent Gijs Leenaars treden naast koor en orkest de volgende solisten op: Julia Neumann (sopraan), Barbara Kozelj (mezzosopraan), Tilman Lichdi (tenor) en Halvor Melien (bariton). Het concert vindt plaats op zaterdag 21 december. Aanvang 19.00 uur.

Weinig klassieke stukken zijn zo nauw met kerst verbonden als het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Bachkoor Holland staat bekend om zijn belangwekkende interpretatie en behoort tot de weinige koren die het werk integraal uitvoeren. Sinds de oprichting in 1921 wordt het gezelschap geroemd om het bijzonder hoge niveau van zijn uitvoeringen, die trouw zijn aan de originele partituren van Bach. Bachkoor Holland brengt dit meesterwerk traditiegetrouw in samenwerking met het internationaal gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest in de periode voor kerst ten gehore.

https://www.youtube.com/watch?v=kWwsJuMlauI

Toon meer concerten